Recepten

Gevulde paprika’s met quinoa

Dit gerechtje is gebaseerd op de skinny oranje paprika van Chickslovefood, maar ik heb er een beetje een eigen toets aan gegeven.

Het duurt wel even om klaar te maken, maar het resultaat is het zeker meer dan waard 😉

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele/oranje paprika
  • 75 gram quinoa (je kan kiezen welke variant, ik koos voor de witte omdat ik die in huis had)
  • Een tiental kerstomaten
  • Verse peterselie
  • 4 grote champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes look

Hoe maak ik dit nu?

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Spoel de quinoa wat af onder de kraan, dan wordt hij wat malser bij het koken
  • Snijd bij de paprika’s de hoedjes er af en verwijder de zaadlijsten
  • Kook de quinoa ongeveer 15 minuten (er komen precies kleine staartjes uit de quinoa als ze gaar zijn)
  • Zet de paprika’s 15 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie
  • Giet de quinoa af in een vergiet
  • Doe wat olijfolie in een pan en stoof de ui en look aan
  • Voeg de champignons er in stukjes bij
  • Doe de quinoa bij in de pan
  • Giet er wat passata over zodat mooi gemengd is
  • Doe er nog wat gehalveerde kerstomaten bij
  • Hak wat verse peterselie bij en voeg toe in de pan
  • Roer goed door
img_3799.jpg
Quinoa, ui, look, champignons, gehalveerde kerstomaten, verse peterselie en passata
  • Vul nu de paprika’s met de quinoa
  • Zet de gevulde paprika’s nu 30 minuten in de oven
  • Het hoedje mag op de paprika’s
  • Werk af met wat verse peterselie

Tip: ook lekker met Parmesaanse kaas 😉 

IMG_3802

Smakelijk!

 

Sonda xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s