Haa, het is weer zondagavond. De dag waarop ik mijn planning voor komende week maak & een lijstje opstel om ’s maandags boodschappen te gaan doen.
Ik heb een notitieboekje aangekocht, waar ik mijn mealplanning in noteer (later meer over de notitieboekjes 😉 ). Zo ziet komende week er voor mij uit (qua maaltijden):
Op basis van deze planning ben ik dan online gaan kijken hoeveel dit me ongeveer zou gaan kosten.
Voor 2 potten Griekse yoghurt, een bokaal maïs, een bokaal witte bonen, een bokaal kikkererwten, een blik tomatenblokjes, zoete aardappelen, lente-ui, paprika, rosbief, room, fruit, een kruidenmolen mosterdzaad en 2 klaargemaakte smoothies van AH zou ik deze week € 24,19 neertellen. Eieren hebben we hier dankzij onze kippen, die net op tijd terug eitjes beginnen te leggen (geen Fipromil voor ons 😉 )
Voor de muëslirepen die ik deze week zou willen bakken indien tijd, heb ik toevallig alles al in huis. Dit dekt weer een groot deel kosten, wat goed uitkomt aangezien noten, zaden en pitten helaas niet goedkoop zijn 😦 .
Hoe doe ik dat nu? Gelukkig proef ik meestal geen verschil tussen merkproduct of wit product, dus kies ik steeds voor het witte product 😀 Simpel hé 🙂 Veel dingen kosten dan uiteindelijk niet meer dan 1 euro. Enkel het fruit, de zoete aardappelen (omdat die per kg verkocht worden) en de rosbief kosten meer. Met de zoete aardappelen kom ik dan ook wat langer toe; met de rosbief waarschijnlijk ook wel. En qua fruit is het altijd een beetje zoeken. Ik probeer ofwel fruitstukken te kopen die in reclame staan (1+1 gratis bijvoorbeeld), ofwel fruitstukken waarvan ik weet dat ze niet zo duur zijn (zoals bananen) en heel soms ook wel diepvriesfruit omdat dat ook voordeliger kan uitkomen en dan zorgt voor een lekker frisse smoothie 🙂
Hoe doen jullie inkopen? Hebben jullie nog tips om te besparen op je uitgaven in de supermarkt? Ik hoor het graag 🙂
Veel leesplezier!
Sonda xx