Ik heb ooit 1 keer Mexicaans gegeten tijdens een vrijgezellenavond van een vriendin. Ik had toen een combinatiebord genomen en 1 van de combinaties op dat bord was toen chili con carne. Daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gegeten, alhoewel ik dat toch lekker vond.
Sinds ik meer en meer met gezonde voeding bezig ben en op mijn budget probeer te letten kwam ik bij verschillende chili con/sin carne gerechten uit en vond ik het hoog tijd om dit eens zelf te maken (of toch een poging doen tot). Eigenlijk is het easy as 1-2-3 😉
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 zoete paprika
- 1 bokaal maïs
- 1 bokaal kikkererwten
- 1 bokaal witte bonen
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 ml passata
- 1 eetlepel lookpoeder
- 1 eetlepel rozemarijn
Hoe maak ik dit nu?
- Schil de zoete aardappelen
- Snijd de zoete aardappelen in blokjes
- Kook de aardappelen gedurende 15 minuten
- Snijd de ui fijn
- Snijd de zoete paprika fijn
- Neem een zeef en laat de maïs, kikkererwten en witte bonen hier in uitlekken
- Neem een wok of kookpot
- Verhit wat olijfolie
- Doe de ui hier in en stoof ze aan
- Voeg de zoete paprika toe
- Voeg nu de maïs, kikkererwten en witte bonen toe
- Roer goed door zodat alles gelijkmatig kan verhitten
- Giet de tomatenblokjes en passata over het mengsel en laat enkele minuten mee doorkoken
- Voeg de look toe
- Doe wat rozemarijn onder de chili en roer goed
- Giet na 15 minuten de zoete aardappelblokjes af en voeg ze toe in de wok of kookpot
- Roer alles goed ondereen en laat nog een vijftal minuten op het vuur doorkoken
- Smakelijk!
Tip: Voeg een toefje zure room toe voor wat extra smaak.
Tip: Serveer deze chili con carne met deze met gevulde nacho-paprikaringen (recept volgt nog).
Sonda xx
Een gedachte over “Chili Sin Carne”