De afgelopen weken (en nu nog) mocht ik enkel vloeibare dingen eten… Naast yoghurt, drinkyoghurt, pudding, en zo verder, mocht ik ook soep. Heel. Veel. Soep. Om het niet te saai te maken heb ik wat geëxperimenteerd met verschillende soepen en smaken, zodat ik toch wat afwisseling had en deze bloemkoolsoep is er daar eentje van.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 2 uien
- 4 teentjes look
- 1 eetlepel olijfolie
- verse peterselie
- blokje kippenbouillon
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel currykruiden
Hoe maak ik dit nu?
- Schil de bloemkool, uien en look en snijdt dit in grove stukken.
- Bak de uien en look glazig in wat olijfolie
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en voeg water toe zodat alles net onder water staat
- Zet dit op het vuur en laat alles gaar koken
- Voeg ook een blokje kippenbouillon toe
- Hak peterselie fijn en doe dit bij in de kookpot
- Voeg de kurkuma en currykruiden toe
- Laat alles nog een twintig verder sudderen op een middelhoog vuur
- Mix alles fijn met de staafmixer, voeg eventueel water toe als de soep te dik is.
Hopelijk vinden jullie het lekker! 😋