Hoofdgerechten

Eekhoorntjesbroodravioli met kastanjechampignons in mascarpone

Onlangs kwam ik dit receptje tegen op de website van Albert Heijn Belgie en ik heb het meteen geprobeerd, want ik ❤ van pasta en van paddenstoelen, champignons, portobello’s,… . De versie die ik hier ga uitleggen, is een aangepaste versie. Het originele  recept van Albert Heijn België vindt je hier.

Ingrediënten:

  • 1 grote preiIMG_2843
  • 250 gr mascarpone
  • busseltje verse platte peterselie (krulpeterselie kan zeker ook)
  • 250 gr witte champignons
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 250 gr ravioli ai funghi porcini (deze)
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels passata

Hoe maak ik dit nu?

  • Snijdt de prei fijn
  • Als je verse chmpignons gebruikt kan je deze best ook nu fijn snijden, net zoals de peterselie
  • Laat water koken
  • Voeg de ravioli toe wanneer het water het kookpunt bereikt en laat koken. Kijk naar de verpakking om de juiste kooktijd te garanderen
  • Verhit wat olijfolie in een pan
  • Doe de gesneden prei hier in en laat wat glazig worden
  • Voeg nu de champignons en kastanjechampignons toe
  • Zet een deksel op de pan en zet het vuur wat lager
  • Na een tiental minuutjes haal je het deksel terug van de pan en roer even goed door
  • Voeg de mascarpone toe aan de champignons en de prei
  • Roer goed door
  • Pers de look uit over deze saus
  • Voeg de gesneden peterselie toe
  • Je kan eventueel wat passata toevoegen aan de mascarponesaus (ik had een fles passata staan die binnen de 3 dagen op moest, dus ik heb de overschot hier onder gedaan ⇒ als je passata toevoegt, kan je ook een koffielepeltje rozemarijn toevoegen)
  • Smakelijk!

 

Sonda xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s