Onlangs kwam ik dit receptje tegen op de website van Albert Heijn Belgie en ik heb het meteen geprobeerd, want ik ❤ van pasta en van paddenstoelen, champignons, portobello’s,… . De versie die ik hier ga uitleggen, is een aangepaste versie. Het originele recept van Albert Heijn België vindt je hier.
Ingrediënten:
- 1 grote prei
- 250 gr mascarpone
- busseltje verse platte peterselie (krulpeterselie kan zeker ook)
- 250 gr witte champignons
- 250 gr kastanjechampignons
- 250 gr ravioli ai funghi porcini (deze)
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels passata
Hoe maak ik dit nu?
- Snijdt de prei fijn
- Als je verse chmpignons gebruikt kan je deze best ook nu fijn snijden, net zoals de peterselie
- Laat water koken
- Voeg de ravioli toe wanneer het water het kookpunt bereikt en laat koken. Kijk naar de verpakking om de juiste kooktijd te garanderen
- Verhit wat olijfolie in een pan
- Doe de gesneden prei hier in en laat wat glazig worden
- Voeg nu de champignons en kastanjechampignons toe
- Zet een deksel op de pan en zet het vuur wat lager
- Na een tiental minuutjes haal je het deksel terug van de pan en roer even goed door
- Voeg de mascarpone toe aan de champignons en de prei
- Roer goed door
- Pers de look uit over deze saus
- Voeg de gesneden peterselie toe
- Je kan eventueel wat passata toevoegen aan de mascarponesaus (ik had een fles passata staan die binnen de 3 dagen op moest, dus ik heb de overschot hier onder gedaan ⇒ als je passata toevoegt, kan je ook een koffielepeltje rozemarijn toevoegen)
- Smakelijk!
Sonda xx