Dit is eigenlijk meer een herfstgerechtje, maar het is zooo lekker dat het zeker ook smaakt in deze tropische temperaturen 😉
Net zoals de meeste receptjes op mijn blog is dit redelijk makkelijk en snel te maken; ik kreeg onlangs een vriendin op bezoek en maakte dit voor haar (ik kan zelf niet zo heel veel meer eten he 🙂 )
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 bol (lactose-vrije) mozzarella
- 1 zakje (lactose-vrije) geraspte kaas
- 1 blokje groentenbouillon
- 2 wortelen
- 1 courgette
- 100 gr pasta (Ik nam conchiglie uit Delhaize -De eerste keer dat ik deze saus maakte at ik deze pasta er bij en nu hoort die daar gewoon bij vind ik 😀 )
- 1 handvol rucola
- 250 gr champignons
- 2 lente-uitjes
Hoe maak ik dit nu?
- Spoel en schil de groenten
- Snijdt de flespompoen doormidden, haal de zaadjes er uit en snijdt in blokjes
- Doe de blokjes pompoen in een kookpot en voeg water toe tot alle blokjes net onder water staan
- Laat de inhoud gedurende 15 minuten goed doorkoken en voeg een blokje groentenbouillon toe
- Zet een kookpot met water op het vuur, deze dient om de pasta gaar te koken (doe de pasta er al maar in als het water kookt en kijk naar de gaartijd op de verpakking)
- Giet de pasta af wanneer hij klaar is en laat nog even uitlekken in een vergiet
- Giet na 15 minuten de blokjes af en hou nog een 250 ml kookvocht bij.
- Voeg het kookvocht terug bij de blokjes flespompoen
- Snijdt de mozzarella klein en voeg toe in de kookpot
- Gebruik een staafmixer en mix alles fijn tot je een saus-achtige structuur krijgt
- Voeg het zakje gemalen kaas toe en roer in de kookpot zodat de kaas gelijkmatig wordt verdeeld en zo kan smelten in de saus
- Laat de saus nu op een laag vuurtje staan en roer hier af en toe in
- Als je een champignon-fan bent, kan je de champignonnetjes nu gaar bakken in een pan met olijfolie; als je geen champignons lust kan je die zeker weg laten.
- Haal de wortelen en de courgette door een spiralizer om mooie groentenslierten te krijgen
- Gebruik een wok om de groentenslierten even op te bakken in wat olijfolie
- Snijdt de lente-uitjes in ringetjes
- Voeg een deel van de champignons toe aan de saus van flespompoen (indien gewenst), maar hou nog een deel opzij, zodat je dat als extra topping kan gebruiken
- Voeg nu de pasta en de groentenslierten samen en giet er wat van je heerlijke saus over
- Nu kan je wat extra champignons toevoegen als topping, samen met wat rucola en de fijngesneden lente-uitjes.

Smakelijk!
Sonda xx