Deze appelroosjes zijn hier niet zonder suiker, maar wel heel lekker! Suiker kan wel heel eenvoudig weggelaten worden hoor. De suiker zorgt er voor dat de kaneel mooi karamelliseert tussen het bladerdeeg en de appelschijfjes, maar je kan dit ook weglaten π Ik ga hier even stap-voor-stap beschrijven hoe je deze maakt. Geen zorgen, het is redelijk gemakkelijk π
Benodigdheden:
- Bakblik voor muffins (silicone is iets makkelijker om proper te krijgen π )
- Pizzaroller
- Schilmesje
- Koffielepel
- Soeplepel
- Bladerdeeg (dit is meestal in de koelafdeling te vinden)
- 1 Γ 2 rode appels (best met een rode schil, dit toont mooi in de roosjes!)
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel kaneel
- (wat honing)
- (een snuifje poedersuiker)
Hoe maak ik dit nu?
- Begin allereerst met water te koken en je oven voor te verwarmen op 200Β°C
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol deze al uit.
- Snijd van het bladerdeeg een stukje van de afgeronde rand af, dit gaat er voor zorgen dat de appelroosjes makkelijker te vormen zijn.
- Gebruik een pizzaroller om brede repen van 4 cm te snijden uit het bladerdeeg.
- Snijd de appels in partjes.
- Verwijder het klokkenhuis en snijd dan in schijfjes van ongeveer 2 mm.
- Doe de appelschijfjes in het kokende water en laat ze ongeveer vijf minuten koken. Dit is nodig om de appelschijfjes soepeler te maken, waardoor ze makkelijker te plooien zijn.
- Na vijf minuten giet je de appels af in een vergiet.
- Leg de appels op een stuk keukenrol en leg hier dan terug een stuk keukenrol op, zo wordt het meeste vocht opgenomen en kan je makkelijker werken.
- Meng nu de suiker en kaneel in een kom onder elkaar. Meer kaneel mag altijd als je dit graag eet π
- == Als je graag honing gebruikt, kan je deze nu gebruiken om de repen hier van een dun laagje te voorzien. De achterkant van een koffielepeltje gebruiken is hier wel handig. ==
- Strooi nu het suiker-kaneelmengsel wat gelijkmatig over de repen bladerdeeg.
- Leg de appelschijfjes met de schil naar buiten op de bovenste helft van de repen bladerdeeg.
- Plooi nu de reep bladerdeeg in twee, door de onderste helft naar buiten te plooien. Deze komt nu gedeeltelijk over de appelschijfjes.
- Doe dit nu voor alle repen bladerdeeg en zet de opgerolde roosjes in het bakblik, eventueel met een papieren muffinvormpje in.
- Wanneer alle vormpjes gevuld zijn, zet je deze in de oven gedurende 20 minuten.
- Haal na 20 minuten de muffinvorm uit de oven.
- Je kan nu met een penseeltje de bovenkant van de roosjes instrijken met wat honing en hier dan poedersuiker over strooien voor een mooi(er) resultaat, maar dit is zeker niet noodzakelijk.
- Laat de appelroosjes even afkoelen, zodat je jezelf niet kan verbranden π

- Haal de appelroosjes nu voorzichtig uit het bakblik met behulp van een soeplepel.
Smakelijk!

Sonda xx