Hmmmmm, deze tomatenrisotto is echt superlekker! Ik maakte hem omdat onze kerstomaten dringend moesten geconsumeerd worden, maar ik ga hem zeker nog vaker maken ^^ Deze keer had ik de tomatenrisotto gecombineerd met cordon bleu, maar je kiest hier natuurlijk zelf welke vlees- of vissoort je gebruikt. Er kunnen vier porties risotto gehaald worden uit dit recept 😉
Benodigheden:
- 250 gram kerstomaten
Tomatenrisotto - 4 teentjes look (minder mag ook, ik ben hier wel fan van)
- 2 sjalotjes
- 1 L groentebouillon
- Je kan ook een blokje groentebouillon oplossen in 1 L water als je geen verse bouillon in huis hebt
- 140 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels rozemarijn
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetlepel tijm
- 200 à 250 gram Arboriorijst (dit is speciale risottorijst)
- 50 gram Gemalen kaas/parmezaan
- 1 eetlepel olijfolie
- Ovenschaal
- Kookpot
- Staafmixer
- Oven
Hoe maak ik dit nu?
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Schil de lookteentjes en snijd deze in twee
- Verwijder de takjes van de kerstomaten als je trosjes gekocht heb en spoel ze
- Doe nu de kerstomaten en look in een ovenschaal, vervolgens zet je deze in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten
- Na 40 minuten haal je de schotel uit de oven en doe je de look en kerstomaten in een kom of maatbeker
- Pureer de tomaten en look en voeg hier nu de tomatenpuree aan toe
- Leng aan met de groentebouillon tot je 1 liter vloeistof in totaal hebt
- Snijd de sjalotjes fijn en stoof deze aan op een middelhoog vuur
- Voeg nu de Arboriorijst toe en roer hier in tot alle rijstkorreltjes wat glazig geworden zijn
- Wanneer de sjalotjes en rijst glazig zijn ga je beetje bij beetje wat van de bouillonmix toevoegen en roer je tot dat de vloeistof volledig opgenomen is door de rijst
- Voeg de kruiden toe
- Herhaal de vorige stap; telkens wanneer er alle vloeistof is opgenomen door de rijst voeg je weer wat bouillonmix toe
Wanneer de risotto goed lijkt van consistentie is hij klaar - Het is normaal dat het opnemen van de bouillonmix langer duurt tegen het einde aan
- Wanneer alle bouillon is opgenomen en de rijst een goede consistentie lijkt te hebben, is de risotto klaar
- Verwijder de laurierbladeren uit de risotto en het gerecht is klaar om op te dienen 😉
- Voeg vlees/vis/groenten naar keuze toe. Ik heb cordon bleu genomen, omdat deze in de vriezer lag en op moest maar dat kies je natuurlijk zelf 🙂
Smakelijk!

Sonda xx
Ziet er heerlijk uit! Dit ga ik volgende week zeker eens proberen!
Zeker doen! Heerlijke comfortfood ☺️