Ik ga vaak op verschillende websites kijken ter inspiratie voor het avondeten (eigenlijk niet alleen voor het avondeten, maar ook voor hapjes en dergelijke hoor). Ook de website van Albert Heijn behoort tot één van mijn vaste webstekjes om even te vertoeven tussen de verschillende recepten. Tijdens zo een zoektocht kwam ik terecht bij dit gerecht voor een heerlijk zomerse paella; waar heerlijk verse ingrediënten in verwerkt zijn. Kijk gerust even mee voor het recept, wij zijn alvast fan!
Benodigdheden:
- 1 tablet groentebouillon
- 1 dopje saffraan
- 1000 ml water (= 1 L)
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 dopje saffraanpoeder (zo van die kleine rode)
- 1/2 chorizoworst
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 200 gram paellarijst (risottorijst kan ook)
- 150 gram scampi’s
- 200 gram snoeppaprika’s (van die kleine)
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 300 gram kip
- 1 citroen/limoen
- Wokpan
- Waterkoker
- Houten lepel/spatel
- Keukenweegschaal
- Maatbeker > 1 L
Hoe maak ik dit nu?
- Kook 1000 ml water in de waterkoker
- Doe het kokende water in de maatbeker en voeg de tablet groentebouillon, blikje tomatenpuree en het dopje saffraan toe
- Snijd de look en uien fijn en snijd de chorizo in schijfjes
- Snijd de snoeppaprika’s in ringen
- Spoel de scampi’s, verwijder de staarten en verwijder de darmkanalen indien dit nog moet gebeuren
- Verhit de olie in de wokpan
- Wanneer de olie heet genoeg is, voeg je de look, uien, chorizo en gerookt paprikapoeder toe
- Voeg de rijst toe wanneer de look en uien glazig zijn geworden en roer even tot de puntjes van de rijst wat wit worden (dit duurt ongeveer 1 à 2 minuten)
- Als je verse kip hebt voeg je deze nu toe; als je kippenboutjes gebruikt kan je deze eventueel eerst in de oven bakken (dit doen wij, als het er mooi moet uitzien 😛 )
Hier moet de bouillon nog beter opgenomen worden door de rijst, dus nog verder sudderen op het vuur - Doe nu de bouillonmix in de wok en zet het vuur lager en laat sudderen, het is de bedoeling dat de rijst zoveel mogelijk bouillon opneemt, waardoor de rijst smeuïger wordt en er minder vocht in de wokpan gaat zitten
- Voeg na een kwartier de scampi’s, paprikaringen en tuinerwten toe
- Laat dit nu nog vijf minuten garen en dan is de paella klaar
- Werk eventueel af met partjes limoen of citroen

Smakelijk!
Sonda xx