“Madeleine, we zullen nog zien
Na de zomer rest enkel dit lied
Madeleine, mijn trots,mijn talent, mijn mascotte
Het kan wel dat ik je nog zie…”
Kennen jullie dit liedje van Mama’s Jasje? Het gaat natuurlijk over een persoon en niet deze overheerlijke madeleinecakes, maar ik zou het wel begrijpen als dat toch het geval zou geweest zijn 😀
Benodigdheden:
- 100 gram fijne suiker
- 100 gram bloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- 2 eieren
- 100 gram boter
- Klopper
- Mengkom
- Pan (au-bain-Marie)
- Vorm (madeleinevorm of cakevorm, wat je zelf verkiest)
- (eventueel beslag dispenser)
- Soeplepel
- Oven
Hoe maak ik dit nu?

- Verwarm de oven voor op 180°C
- Begin met de boter au-bain-Marie te smelten
- Doe de suiker, bloem, bakpoeder, gesmolten boter en volledige eieren in een mengkom
- Meng dit goed onder elkaar met de klopper tot je een homogene massa krijgt
- Giet het deeg over in de beslag dispenser als je deze gaat gebruiken, je kan ook gewoon een soeplepel gebruiken
- Vul nu de vormpjes voor de helft (3/4 kan ook, maar zeker niet meer als dit aangezien ze nog gaan rijzen)
- Zet de madeleines in de oven gedurende 10 minuten
- Haal ze na 10 minuten uit de oven en laat ze even afkoelen alvorens je ze uit de vorm haalt, zodat je je niet verbrandt 🙂
! Tip: Je kan ook wat chocolade au-bain-Marie smelten en je madeleines hier in dippen, zodat ze gedeeltelijk bedekt zijn met chocolaaaaa ^^

Smakelijk!
Sonda xx