Deze saus is zooo lekker! Ik zag het al regelmatig voorbijkomen op Pinterest en mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld. Wat is deze saus waar ze het heel de tijd over hebben? Zou ik hem lekker vinden? En is het makkelijk te combineren? Het antwoord is: “ja”! 🙂
Ik heb deze Alfredo klaargemaakt op dezelfde dag als de smeuïge pompoenpuree. Het leek me een goede combinatie en de smaken gingen inderdaad goed samen. Hoe maak je nu kip in Alfredo-saus? Ik leg het hier even uit:
Ingrediënten:
- 400 gram kippenfilet (of kippenblokjes als je geen zin hebt om te snijden 😉 )
- 500 ml room
- 4 teentjes look
- 120 gram echte boter
- 400 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 55 gram roomkaas
- Peper
- Verse peterselie (een handje vol)
Hoe maak ik dit nu?
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de kipfilets in blokjes
- Bedek een ovenschaal met bakpapier
- Leg de blokjes kipfilet in de ovenschaal en let er op dat de blokjes goed verspreid liggen
- Kruid de kipfilets bij met wat peper

- Zet de kippenblokjes nu 20 minuten in de oven
- Snijd de teentjes look fijn
- Smelt ondertussen de boter in een sauspan
- Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je de look toe
- Voeg nu alle andere ingrediënten toe en roer goed met een garde

- Laat de saus zeker 10-15 minuten inkoken
- Blijf ondertussen goed roeren met je garde, zodat de saus niet gaat aanbranden 😉
- Voeg de kippenblokjes toe
- Werk af met wat verse peterselie
Smakelijk!
Op onderstaande foto’s werd de kip in Alfredosaus gecombineerd met de smeuïge pompoenpuree. En ja dat is een yin&yang-symbool 😛 #nocomment
Sonda xx